Onthoofd Paris Saint-Germain stelt ontzettend teleur en krijgt op eigen veld klop

Onthoofd Paris Saint-Germain stelt ontzettend teleur en krijgt op eigen veld klop

25-09-2019 23:16
15

Paris Saint-Germain heeft zich in het eigen Parc des Princes geblameerd tegen Stade Reims. De bezoekers, middenmoter in de Franse Ligue 1, wonnen tegen alle verwachtingen in met 2-0 in Parijs.

De regerend Frans kampioen legde een onthutsend zwakke wedstrijd op de mat in het eigen stadion. Dat was wellicht te danken aan het ontbreken van een waslijst aan sterren: Edinson Cavani, Julian Draxler, Mauro Icardi, Kylian Mbappé en Marco Verratti konden allen niet in actie komen voor PSG. De voorsprong die Reims na een half uur pakte was wellicht dan ook niet verrassend: Hassane Kamara drukte af.

Met Angel di Maria in de ploeg probeerde de thuisploeg terug te komen in de wedstrijd, maar de Argentijn kon niet brengen wat hij in de Champions League tegen Real Madrid (3-0 voor de Fransen) wel bracht. Integendeel: het was Reims dat kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Die goal viel niet en PSG bleef hopen op een resultaat, maar een schitterende treffer van Boulaye Dia in blessuretijd maakte aan alle Parijse illusies een einde.

De ploeg van trainer Thomas Tüchel staat ondanks de nederlaag nog steeds bovenaan in Frankrijk. Met vijftien punten uit zeven wedstrijden staat PSG op gelijke hoogte met het verrassende Angers, maar het doelsaldo van de hoofdstedelingen is een stuk beter. Lille, tegenstander van Ajax in de Champions League, staat derde met dertien punten.