Nieuwe plannen in Rotterdam: 'Dan bellen we zelf naar Man City of PSG'

Nieuwe plannen in Rotterdam: 'Dan bellen we zelf naar Man City of PSG'

26-09-2019 08:30
46

Feyenoord heeft weer serieuze plannen met het beloftenteam. Hoofd jeugdopleiding Stanley Brard vertelt daar deze week over in Voetbal International. Lang hing de O21-ploeg van de Rotterdamse grootmacht er een beetje bij; in tegenstelling tot Ajax, PSV en AZ besloot Feyenoord jaren terug onder meer niet deel te nemen aan de voetbalpiramide. 

Waar talenten uit Amsterdam, Eindhoven en Alkmaar de laatste jaren serieus getest werden in de Eerste Divisie, was dat voor beloftes van Feyenoord niet het geval. Feyenoord O21 werd ontmanteld en lange tijd had het team zelfs geen trainer. In gesprek met VI laat Brard weten dat instromen in de voetbalpiramide inmiddels als een serieuze optie wordt gezien - al is het de vraag of toetreding nog mogelijk is. 

"Ons nieuwe complex is zodanig ingericht, dat we er met wat aanpassingen wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie zouden kunnen spelen. (...) Maar de KNVB heeft nu het plan opgevat voor een Onder-21 competitie. Ook daar kijken we naar. We wachten de ontwikkelingen af, maar bereiden ook onze eigen plannen voor."

Voorlopig focust het Rotterdamse beloftenteam zich vooral op duels in de International Premier League. "Tot de winterstop is dat wel redelijk, daarna valt veel weg", legt Brard uit. Hij moet zélf op zoek naar serieuze tegenstanders. 

"Ik vind het onze taak die spelers wel hun wedstrijden aan te bieden. Dus dan gaan we zelf bellen, naar Manchester City, Paris Saint-Germain. Actief op zoek naar wedstrijden. Willen jullie spelen? Welkom bij ons. Die clubs staan daarvoor ook open."