'Ik doe mijn best op de plek waar Ten Hag mij neerzet bij Ajax'

'Ik doe mijn best op de plek waar Ten Hag mij neerzet bij Ajax'

26-09-2019 12:35
35

Het maakt Edson Álvarez niet uit waar hij speelt bij Ajax. De Mexicaan is van origine een centrale verdediger, maar in Amsterdam speelt hij op het middenveld. Op die positie krijgt Álvarez regelmatig kritiek van Nederlandse analisten. Hij werd onder meer 'houterig' genoemd.

"Ik vecht altijd voor de positie waar de trainer me graag ziet spelen en zal altijd doen wat ik kan om daar de beste te zijn", zegt Álvarez na Ajax - Fortuna Sittard (5-0) voor de camera van Veronica Inside. "Waar ik me het meest op m'n gemak voel? Ik heb al eerder gezegd dat mijn carrière als centrale verdediger begon, maar ik ben steeds meer op het middenveld gaan spelen. Ik voel me goed op beide posities en doe m'n best op de plek waar de trainer mij neerzet."

Wedden

Meer odds

Álvarez legt uit wat hij op het middenveld kan toevoegen aan Ajax. "Ik denk dat ik op het middenveld veel druk kan uitoefenen op de tegenpartij, maar ook verdedigend dingen kan bijdragen."

Ook Lisandro Martínez speelt op het middenveld bij Ajax. De samenwerking met de Argentijn bevalt goed, zegt Álvarez. "Heel fijn, we begrijpen elkaar heel goed. Het is makkelijk communiceren omdat we allebei Spaans spreken. Ik voel me erg op m'n gemak bij hem en die communicatie is heel belangrijk."