Promes neemt twijfels van Ajax-fans weg: 'Vraagtekens uit aan het gummen'

Promes neemt twijfels van Ajax-fans weg: 'Vraagtekens uit aan het gummen'

26-09-2019 13:59
54

Quincy Promes denkt dat hij sneller wordt bekritiseerd bij Ajax dan een ander omdat hij in de Russische competitie heeft gespeeld. "Weinig mensen hebben een goed beeld van wat ik daar presteerde en dan loop je achter de feiten aan."

Promes neemt de twijfels van de Ajax-fans in rap tempo weg. Hij scoorde tegen OSC Lille in de Champions League, deed dat ook in de topper tegen PSV en maakte een hattrick tegen Fortuna Sittard.

"Er worden sneller vraagtekens achter mij geplaatst", zegt Promes tegen Ajax Life. "De laatste anderhalve week heb ik laten zien wat ik kan. Ja, ik ben de vraagtekens uit aan het gummen. Dat is alles wat ik kan doen: het is aan mij om het te laten zien en nu kunnen mensen dat met hun eigen ogen volgen."

Promes moest wennen in Amsterdam, zo geeft hij toe. "Ik spreek de taal en moest gewoon even mijn plekje zoeken binnen het team en dat gaat goed, zo blijkt de afgelopen weken. Ik ben vrij rustig in mijn hoofd en probeer gewoon dat te doen wat er binnen het elftal van mij wordt verwacht. Winnen is en blijft het belangrijkste, maar het is leuk om mijn naam terug te zien op het scorebord."