Heerenveen-aanwinst Halilovic trapt na: 'Milan vond ook dat ik daar weg moest'

Heerenveen-aanwinst Halilovic trapt na: 'Milan vond ook dat ik daar weg moest'

26-09-2019 17:01
16

Alen Halilovic prijst zich gelukkig met het feit dat sc Heerenveen hem nét voor het verstrijken van de transferdeadline oppikte bij Standard Luik. In België zat hij op een dood spoor.

"Ik zat in een vervelende situatie bij Standard, ik voelde me daar niet goed", vertelt Halilovic aan Voetbal International. "Afgelopen seizoen speelde ik alles, maar na de zomer was het anders. Ik heb een aantal gesprekken met de club gehad en daarin werden allerlei beloftes gedaan, maar tien minuten later gebeurde dan het tegenovergestelde."

De Kroatische middenvelder werd door AC Milan verhuurd aan Standard Luik. Ook in Italië was men niet blij met de situatie. "Zij vonden dat ik daar weg moest en dat wilde ik zelf ook. Half augustus meldde Heerenveen zich. Het was geen gemakkelijke deal, want Standard kwam telkens met nieuwe leugens en problemen. Gelukkig werkte Milan wél mee en heeft Heerenveen alles gegeven om me te halen. Ik ben blij dat ik hier ben."

Halilovic werd begin september, enkele minuten voor het einde van de zomerse transferperiode, gepresenteerd door Heerenveen. Hij viel tot op heden twee keer in bij de Friese club. Eerder speelde de 23-jarige Kroaat voor Dinamo Zagreb, FC Barcelona, Sporting Gijón, Hamburger SV en Las Palmas.