Neres 'kind van de rekening': 'Juist omdat er een vangnet moet zijn voor die vier'

Neres 'kind van de rekening': 'Juist omdat er een vangnet moet zijn voor die vier'

26-09-2019 18:15
67

David Neres lijkt voorlopig het belangrijkste slachtoffer te worden van de concurrentiestrijd bij Ajax voorin. Dat verwacht Marco Timmer, clubwatcher van Voetbal International.

"Iedereen is straks fit", vertelt de journalist. "Ziyech gaat spelen, Tadic gaat spelen. Promes, daar kan Ten Hag eigenlijk niet meer omheen. Hij excelleert de laatste wedstrijden. Van de Beek heeft zich vorig jaar onderscheiden en moet spelen. Dan kom je bij Neres uit. Hij wordt misschien wel het kind van de rekening. Hij heeft opstartproblemen, zoals we vaker van hem hebben gezien."

"Neres is nog niet zo onderscheidend als hij kan zijn. Al zien we bij vlagen wel dat hij het in zich heeft om weer de oude Neres te worden", aldus Timmer, die desondanks voorspelt dat trainer Erik ten Hag vasthoudt aan controleurs Edson Álvarez en Lisandro Martínez in de belangrijke duels, waaronder tegen Valencia volgende week. "Juist omdat er een vangnet moet zijn voor de vier voorin."

Volgens Timmer hoeven de Mexicaan en de Argentijn niet meteen te vrezen voor hun plek, mede doordat Razvan Marin niet kon overtuigen in het competitieduel met Fortuna Sittard (5-0). "Met name het middenveld vond ik niet goed. Opmerkelijk, omdat twee jongens de kans kregen om zich te laten zien aan de trainer: Marin en Van de Beek. Het was de eerste helft niet je van het."