De Jong moet vier dagen na gemiste kansen tegen Real op de bank plaatsnemen

De Jong moet vier dagen na gemiste kansen tegen Real op de bank plaatsnemen

26-09-2019 18:30 Laatste update: 18:57
45

Luuk de Jong heeft voor het eerst dit seizoen geen basisplaats bij Sevilla in de Primera Division. De Nederlandse spits neemt in het uitduel bij Eibar op de bank plaats.

De Jong miste zondag drie goede mogelijkheden in de topper tegen Real Madrid, die met 0-1 werd verloren. Hij is zijn basisplaats nu dus kwijt. Opvallend genoeg is ook Javier Hernández gepasseerd. De Mexicaan is een van de belangrijkste concurrenten van de voormalig PSV'er. Trainer Julen Lopetegui kiest donderdagavond voor ex-FC Barcelona-speler Munir El Haddadi. Hij wordt geflankeerd door Óliver Torres en Lucas Ocampos.

De Jong is niet de enige die uit de basis verdwijnt. Sergio Reguilón was tegen Real, dat hem dit seizoen verhuurd, de rechtsback, maar die plek staat hij weer af aan oudgediende Jesús Navas. Hij zit net als Franco Vázquez niet eens bij de wedstrijdselectie. Dat geldt wel voor Nemanja Gudelj, die naast De Jong in de dug-out plaatsneemt.

Sevilla en Eibar trappen om 19.00 uur af in Baskenland. De Andalusiërs staan momenteel vijfde in La Liga.

De opstelling van Sevilla: Vaclík, Jesús Navas, Carriço, Diego Carlos, Escudero, Fernando, Jordán, Banega, Óliver, Ocampos en Munir.