Luxeprobleem Ten Hag: Hij heeft gevoel voor de 10-positie, maar Van de Beek ook

Luxeprobleem Ten Hag: "Hij heeft gevoel voor de 10-positie, maar Van de Beek ook"

Gepubliceerd: vrijdag 27 september 2019 om 15:25vr 27-09-2019 om 15:25

Laatste update: vrijdag 27 september 2019 om 15:40vr 27-09-2019 om 15:40

Quincy Promes kan nog beter. Dat denkt Erik ten Hag, die de miljoenenaankoop in de midweekse thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-0) een hattrick zag maken. Promes was ook al trefzeker tegen Lille OSC en sc Heerenveen.

"Het is altijd maar afwachten hoe een speler het gaat brengen in een andere omgeving en bij een andere club met een typische filosofie", vertelt Ten Hag op het perspraatje in de Johan Cruijff Arena. De Ajax-trainer had hoge verwachtingen van Promes. "Ik denk dat hij op de goede weg is, maar dat het altijd nog beter kan. Daar is hij zelf ook van overtuigd. Maar hij laat goede dingen zien op dit moment."

Promes schittert op 10, een positie die normaliter toebehoort aan Donny van de Beek. Hij is inmiddels weer fit. "Quincy voelt zich ook prettig op een van de buitenposities", weet Ten Hag. "Je kunt met hem meerdere kanten op. Hij heeft gevoel voor de 10-positie, maar Van de Beek ook. Ik wil naar een team met automatismen toe, maar per tegenstander kun je het anders invullen. Daar kun je in de rest van het seizoen profijt van hebben. We zitten nu in de fase om een aantal van die combinaties te testen."

Ajax vervolgt de competitie zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 19.45 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws