'Collega's noemen het te walgelijk voor woorden, hoe diep kun je zinken?'

'Collega's noemen het te walgelijk voor woorden, hoe diep kun je zinken?'

Gepubliceerd: vrijdag 27 september 2019 om 15:38vr 27-09-2019 om 15:38

Voorzitter Pjotr van der Horst van Achilles'29 is 'zeer onaangenaam verrast' door het nieuws dat noodlijdende club mogelijk ergens anders moet gaan voetballen. De familie Derks, eigenaar van sportpark De Heikant in Groesbeek, sluit de poorten vanaf 1 oktober. Walgelijk, vindt Van der Horst.

"Waar zijn we nu helemaal mee bezig?", vraagt Van der Horst zich af tegenover Omroep Gelderland. "We hebben geprobeerd met de familie in contact te komen, ook met een mediator. Dat is niet gelukt, ze willen alleen praten over een vertrek. Ik heb nu contact opgenomen met een advocaat. Hij zegt dat je zonder gerechtelijk vonnis niet zomaar een een sportpark kunt sluiten."

"Het is voor ons ook ondenkbaar", vervolgt de Achilles-voorzitter. De club zou vanaf 1 oktober niet meer welkom zijn op De Heikant. "We hebben een verantwoordelijkheid voor de voetbalclub. We verschillen met de familie Derks van mening over rechten en plichten."

Van der Horst noemt het 'triest'. "Ik ben overladen met sympathiebetuigingen, ook uit onverwachte hoek. Bijvoorbeeld van collega-voorzitters. Die noemen het te walgelijk voor woorden. Hoe diep kun je zinken, zeggen ze. De familie Derks heeft de club met een schuld van tonnen achtergelaten. Ze vinden dat ze het geweldig hebben gedaan. Ik denk daar anders over. Elke vorm van zelfreflectie ontbreekt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Achilles '29

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws