NAC lost De Graafschap af als koploper, Pierie scoort bij ruime zege Jong Ajax

27-09-2019 22:10
71

NAC Breda is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Ruud Brood won vrijdag op de valreep met 0-1 bij TOP Oss. Concurrent De Graafschap, dat niet wist te winnen bij Roda JC, ziet SC Cambuur langszij komen.

Andrija Filipovic groeide diep in blessuretijd uit tot de matchwinner voor NAC. De Brabanders hebben nu één punt meer dan Cambuur en De Graafschap. De Doetinchemmers kwamen op een bewogen avond in het Parkstad Limburg Stadion na ruim twintig minuten op voorsprong door een treffer van Javier Vet. Halverwege de tweede helft maakte Ike Ugbo gelijk. Die goal ging aan de neus van kandidaat-eigenaar Mauricio Garcia de la Vega voorbij. De Mexicaan werd het stadion uitgezet door de Limburgse fans. De Graafschap heeft nu niet meer de beste papieren voor de periodetitel.

SC Cambuur won met liefst 0-4 bij FC Volendam, dat al na achttien minuten met tien man verder moest door een rode kaart voor Marco Tol. Robert Mühren groeide tegen zijn oude club uit tot de man van de wedstrijd met drie doelpunten, waarvan één uit een strafschop. De aanvaller miste ook nog een penalty, terwijl Jamie Jacobs de score had geopend voor de Leeuwarders.

De Gier terug in De Goffert
Jack de Gier keerde met Go Ahead Eagles terug bij NEC, waar hij in april moest vertrekken. Mede dankzij twee goals van Martijn Berden leek de trainer zijn revanche te krijgen. De Nijmegenaren knokten zich echter terug van een 1-3 achterstand: 3-3.

Ruime zege Jong Ajax
Jong Ajax rekende met ruime cijfers af met MVV Maastricht: 1-4. Kik Pierie maakte zijn eerste doelpunt voor de Amsterdamse beloften. Hij opende met een kopbal de score. Lassina Traoré (twee keer) en Ryan Gravenberch gaven de overwinning in de laatste twintig minuten meer glans. Joeri Schroijen redde de eer van de thuisploeg.

Jong PSV werd op een forse nederlaag getrakteerd door Excelsior. Al na acht minuten stond het 2-0 op Woudestein. De thuisploeg liep uiteindelijk uit naar een 5-2 zege.