Dolberg geanalyseerd in Frankrijk: 'Het vertrouwen in zichzelf volledig verloren'

Dolberg geanalyseerd in Frankrijk: 'Het vertrouwen in zichzelf volledig verloren'

Gepubliceerd: zaterdag 28 september 2019 om 08:25za 28-09-2019 om 08:25

Kasper Dolberg is momenteel zichzelf niet en lijkt het zelfvertrouwen te hebben verloren. Dat constateert Kévin Diaz, een journalist van het Franse RMC Sport die Dolberg al volgde in zijn tijd bij Ajax.

Dolberg maakte in zijn debuutjaar bij Ajax veel indruk, maar zakte daarna weg en werd uiteindelijk zelfs derde spits. Ajax verkocht hem deze zomer voor 20,5 miljoen euro aan OGC Nice, maar zijn start in Frankrijk is moeizaam. Diaz probeert de vinger op de zere plek te leggen. "Kasper heeft soms een goede naam", zegt hij tegen Actufoot. "Soms komt hij een beetje statisch over, vooral omdat het geen aanvaller is die actief deelneemt aan het spel."

Diaz weet nog goed dat Dolberg in bloedvorm was in zijn eerste seizoen bij Ajax. "Ik had een aanvaller met zulke kwaliteiten al heel lang niet meer gezien. Kasper is ongelooflijk gecontroleerd en maakt geweldige goals van buiten de zestien. Een ijskoude afmaker die nooit onder de indruk is in het strafschopgebied.

Dolberg heeft vooralsnog moeite bij Nice, maar Diaz twijfelt er niet aan: hij gaat slagen in Frankrijk. "Kasper was het vertrouwen in zichzelf volledig verloren. Hij was niet langer meer de Kasper van zijn eerste seizoen. Het was tijd voor Dolberg om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij is niet heel uitbundig, maar ik twijfel er niet aan dat hij zich aan gaat passen."

"Nice is een prachtige stad en Kasper een geweldige professional. Onder Patrick Vieira kan hij weer de aanvaller worden die hij bij Ajax was. Ik denk dat het interessant is voor Nice, maar vooral ook voor Dolberg zelf."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Dolberg het maken bij Nice?

(2576 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws