'Cocu gaf me de kans, Van Bommel niet. Ik paste niet in het systeem, denk ik'

'Cocu gaf me de kans, Van Bommel niet. Ik paste niet in het systeem, denk ik'

28-09-2019 09:41 Laatste update: 09:56
62

Mauro Júnior koos eieren voor zijn geld toen Mark van Bommel geen beroep op hem deed bij PSV. De Braziliaanse middenvelder liet zich verhuren aan Heracles Almelo, waar hij wél aan spelen toekomt.

Mauro (20) debuteerde in het seizoen 2017/2018 in de hoofdmacht van PSV. Dat was onder Phillip Cocu. Van Bommel deed daarna amper een beroep op de Braziliaan. "Oud-trainer Phillip Cocu gaf me kans om in het eerste elftal van PSV te spelen, Mark van Bommel niet. Ik paste niet in het systeem, denk ik", zegt Mauro in TC/Tubantia.

"We hebben er wel met elkaar over gesproken, maar ik vind dat privé, dat wil ik niet in de krant vertellen. Voor mij was het belangrijk om bij een andere club te gaan spelen en daarna sterker terug te keren bij PSV", zegt hij.

Mauro werd vervolgens verhuurd. Heracles was de gelukkige, maar er waren meer geïnteresseerde clubs. "Er waren aardig wat clubs waar ik heen kon, maar ik koos voor Heracles omdat ze heel erg geïnteresseerd waren. Het is niet zo dat ik nu zeker ben van mijn plek. Deze trainer (Frank Wormuth, red.) pusht me. Hij laat me hard werken, legt druk op me. Ik heb mensen nodig die dat doen, die me motiveren, anders word je te gemakkelijk. Ik ben blij dat ik hier ben."