De Boer roemt 'man in bloedvorm' bij Ajax: Ongelooflijk van hem genoten

De Boer roemt 'man in bloedvorm' bij Ajax: "Ongelooflijk van hem genoten"

29-09-2019 14:30
28

Ronald de Boer geniet met volle teugen van het spel van Daley Blind. De verdediger van Ajax maakte zaterdagavond indruk tegen FC Groningen (2-0 zege).

"Ik heb het gevoel dat hij in de vorm van zijn leven is", zegt De Boer bij Goedemorgen Eredivisie over Blind. "Hij is zó zelfverzekerd aan de bal en hoeft niet eens na te denken als hij een bal uit de lucht plukt. Het gaat allemaal vanzelf. En dan zijn inspeelpasses... Heel nonchalant, dat geeft aan dat hij veel vertrouwen heeft."

De analist van FOX Sports laat vervolgens met beelden zien hoe goed hij Blind vond. "Hij is de man in bloedvorm", benadrukt hij. "Ik heb gisteren (zaterdag, red.) echt ongelooflijk van hem genoten. Hakim Ziyech was de eerste twintig of dertig minuten ook geweldig om naar te kijken, maar Blind was de hele wedstrijd fantastisch."

Blind begon het seizoen als controlerende middenvelder, op de plek van Frenkie de Jong, maar werd na een reeks moeizame wedstrijden van Ajax weer een linie naar achteren geschoven door trainer Erik ten Hag. Met Joël Veltman naast zich maakt Blind al weken een sterke indruk.