Borst: 'Gek dat hij geen aanvoerder is bij Ajax, hij is de kapitein van het schip'

Borst: 'Gek dat hij geen aanvoerder is bij Ajax, hij is de kapitein van het schip'

28-09-2019 21:07
55

Daley Blind is de man die aanvoerder van Ajax zou moeten zijn. Dat vinden Hugo Borst en Arnold Bruggink, die de linksbenige verdediger tippen als 'de ideale kapitein' voor de Amsterdammers. Op dit moment is Dusan Tadic aanvoerder van Ajax.

Blind maakte afgelopen woensdag tegen Fortuna al veel indruk en speelt zaterdag tegen Groningen ook een puike partij, weet Bruggink. "Hij is echt fantastisch", vertelt de analist tijdens De Eretribune op FOX Sports. "Hij doet het allemaal met twee vingers in zijn neus, zo goed. De samenwerking met Nicolas Tagliafico kun je ook wel aan hem overlaten."

Wedden

Meer odds

"Waarom is hij dan geen aanvoerder van Ajax?", vraagt Borst zich in een reactie op Bruggink af. "Het is dan toch gek dat hij niet de kapitein op dat schip is, als ervaren jongen. Ik denk dat hij daar uitermate geschikt voor is."

Marco van Basten, die ook aan tafel zat in de studio, denkt dat het een karakterkwestie is. "Ik denk dat Blind niet de leider is in de kleedkamer, op verbaal gebied", legt hij uit. "Dat zal de reden zijn. Hij is natuurlijk wel reserve-aanvoerder."