Complimenten uit Ajax-kamp: Kuipers is de beste scheidsrechter ter wereld

Complimenten uit Ajax-kamp: "Kuipers is de beste scheidsrechter ter wereld"

29-09-2019 15:02 Laatste update: 15:15
127

Björn Kuipers is de beste scheidsrechter ter wereld. Dat stelt Dusan Tadic. De aanvoerder van Ajax ziet dan ook geen reden om de rode kaart voor Django Warmerdam in twijfel te trekken.

Warmerdam kreeg twintig minuten voor het einde van Ajax - FC Groningen zijn tweede geel voor tijdrekken, waarna de thuisclub uitliep naar een 2-0 overwinning. "Wat ik toen dacht? Hij is de beste scheidsrechter in de wereld", zegt Tadic tegen het Algemeen Dagblad over Kuipers. "Je moet altijd vertrouwen hebben in zijn beslissingen. Hij weet wat hij doet."

Na afloop spraken onder meer trainer Danny Buijs en aanvoerder Mike te Wierik schande van de rode kaart. Kuipers verdedigde zich door te zeggen dat Groningen al vroeg begon met tijdrekken en het een optelsom was voor Warmerdam.

Tadic heeft het vizier alweer gericht op woensdag. Ajax gaat dan op bezoek bij Valencia in de tweede speelronde van de Champions League-groepsfase. "Dat zijn altijd bijzondere wedstrijden." In de slotfase van Ajax - Groningen werd hij gewisseld. "Dat was goed. We spelen veel wedstrijden, dus het is niet erg. Ik voel me fysiek goed, ik kan altijd spelen."