'Zlatan schepte bij Ajax vaak op over kwaliteiten als kickbokser, ik was beter'

'Zlatan schepte bij Ajax vaak op over kwaliteiten als kickbokser, ik was beter'

29-09-2019 15:45 Laatste update: 16:04
19

Joey Didulica had graag iets meer van het karakter van Zlatan Ibrahimovic gehad. Dat vertelt de oud-doelman van Ajax in een uitgebreid interview met Het Parool. Bijna twintig jaar geleden speelde hij enkele jaren samen met de Zweed in Amsterdam.

"Ik vind het zo knap hoe hij al jaren met zijn status en hoge verwachtingen omgaat. Hij heeft als een acteur een soort personage naast zijn ware karakter gecreëerd", constateert Didulica. "Die rol van zogenaamde voetbalgod biedt hem houvast. Zlatan kan zich eraan optrekken. Want ook hij heeft zijn onzekerheden, net al ­ieder mens."

"Zlatan keek veel films met Robert DeNiro, zoals The Godfather", memoreert de Australiër. "Hij kon hem precies napraten en zo sprak hij soms ook in de kleed­kamer. De echte Zlatan is niet die van de tv. Dan is hij niet so tough."

Didulica en Ibrahimovic waren in Diemen-Noord praktisch buren. "We gingen vaak joggen en kickboksen. Zlatan schepte vaak op over zijn kwaliteiten als kickbokser, maar ik was nog beter dan hij. Al zal hij dat niet beamen, haha. We hebben geen contact meer, maar ik volg wel hoe hij het doet in Los Angeles."

De inmiddels 41-jarige Didulica was tussen 1999 en 2003 nooit de onbetwiste eerste keeper van Ajax. Na zijn Amsterdamse periode vertrok hij naar het bescheiden Rapid Wien, omdat hij naar eigen zeggen niet overweg kon met de druk van een topclub.