PSV meldt zich weer naast Ajax door rimpelloze overwinning bij PEC Zwolle

29-09-2019 16:22
226

PSV staat weer naast Ajax aan kop in de Eredivisie. Op een bar slechte kunstgrasmat bleek PEC Zwolle zondag een maatje te klein voor de Eindhovense club: 0-4.

PSV heeft simpelere middagen gehad in de Eredivisie, maar écht in de problemen kwam de ploeg van trainer Mark van Bommel ook niet. Toch was de beste kans in het eerste half uur voor PEC Zwolle. Nick Viergever leed balverlies, waarna Reza Ghoochannejhad oog-in-oog met Jeroen Zoet kwam te staan. De doelman kwam als winnaar uit de strijd.

Vijf minuten voor rust kwam PSV op voorsprong. Pablo Rosario probeerde het van afstand en verraste daarmee keeper Xavier Mous. Afgelopen woensdag was Rosario ook al trefzeker. Dat was zijn allereerste doelpunt in de Eredivisie.

De tweede helft begon voor PSV met een tegenvaller. Bruma verstapte zich op het erbarmelijke kunstgrasveld en moest zich laten wisselen. Met invaller Ritsu Doan binnen de lijnen kwamen de bezoekers ruim twintig minuten voor tijd op een grotere voorsprong. Malen maakte zijn achtste goal van het seizoen: 0-2. Opnieuw ging Mous niet vrijuit.

Even later werd het ook nog 0-3. Doan kreeg alle tijd om zijn eerste doelpunt voor PSV te maken. De ploeg van Van Bommel kwam vervolgens niet meer in de problemen en scoorde nog één keer: invaller Erick Gutiérrez maakte er in de dying seconds nog 0-4 van. Door de klinkende zege loopt PSV qua doelsaldo in op koploper Ajax (16+ om 21+). Na acht duels hebben de twee topclubs twintig punten.