Hugo Borst-tirade van De Mos: 'Heeft mij en mijn familie tot op het bot gekrenkt'

Hugo Borst-tirade van De Mos: 'Heeft mij en mijn familie tot op het bot gekrenkt'

Gepubliceerd: zondag 29 september 2019 om 20:35zo 29-09-2019 om 20:35

Laatste update: zondag 29 september 2019 om 20:51zo 29-09-2019 om 20:51

Tussen Aad de Mos en Hugo Borst komt het hoogstwaarschijnlijk nooit meer goed. De Ziggo Sport-analist en oud-trainer noemt Borst een 'nar' en neemt zondagavond in Rondo ruim de tijd om van leer te trekken tegen de Langs de Lijn-presentator.

De vete tussen De Mos en Borst dateert van het voorjaar van 2010: de trainer moest Sparta - de favoriete club van Borst - voor degradatie zien te behoeden. "Hij heeft mij met nog een aantal mensen aangesteld bij Sparta. Ik heb die app bewaard: Aad, kom. Dat heeft hij met Dick Advocaat ook gedaan. Hij zei tegen mij: als jij binnenkomt, dan gaat het licht aan. Maar het licht ging uit. Weet je wanneer? Toen ik weigerde om te laten filmen in de kleedkamer en mee te werken aan een documentaire voor de VPRO van hem."

Sparta degradeerde uiteindelijk uit de Eredivisie en Borst kwam later tijdens een theatertour van Hard Gras terug op de degradatie. "Toen zei hij: ik houd van Sparta en ik haat Aad de Mos. Daarmee heeft hij mij, mijn kinderen en kleinkinderen gekrenkt tot op het bod. Dat doe je niet. Duitsers haat je." Tafelgenoot Henk Spaan suggereert dat de supportersemoties van Borst meespelen, maar De Mos wil hier niet in mee. "Rijkaard en Advocaat zijn ook gedegradeerd, over een heel seizoen. Misschien zegt dat meer over Sparta?"

De Mos zag Borst zaterdag aanschuiven bij De Eretribune op FOX Sports. "Ik vond het een zielig gezicht, dat hij naast San Marco (Marco van Basten, red.) mocht zitten. Hij zegt nog regelmatig over mij: ik begrijp niet dat deze man uitgenodigd wordt voor belangrijke voetbalprogramma's. Dat zegt hij dus nog steeds in 2019!", aldus De Mos. "Dat hij daar nog steeds mee doorgaat, in zijn Langs de Lijntje..."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws