Huntelaar: 'We zijn het niet altijd eens, ik wil nog altijd elke wedstrijd spelen'

Huntelaar: 'We zijn het niet altijd eens, ik wil nog altijd elke wedstrijd spelen'

30-09-2019 06:54
5

Klaas Jan Huntelaar is nog altijd gretig en hoopt iedere wedstrijd te spelen voor Ajax. De 36-jarige spits, die tegen FC Groningen als invaller op het scorebord kwam, wil zijn waarde blijven houden voor de ploeg van Erik ten Hag.

Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Robin van Persie en Arjen Robben: generatiegenoten van Huntelaar stopten de afgelopen jaren met voetballen, maar 'The Hunter' zelf gaat nog altijd door. Hij blijft jagen op doelpunten. "Met die instelling leef ik het best naar een wedstrijd toe", leg hij uit in het Algemeen Dagblad. "Dat houdt me scherp. Als ik zou denken: ik kom er toch niet in, dan overvalt het je als je wel opeens moet spelen."

Huntelaar krijgt nog vaak zijn speelminuten bij Ajax en schroomt niet om trainer Erik ten Hag te vertellen hoe de zaken ervoor staan. "We hebben het er geregeld over en we liggen wel op één lijn. Alhoewel, niet altijd, maar dat hoort erbij. Ik wil namelijk nog altijd elke wedstrijd spelen."

De gretigheid spat er vanaf bij de ervaren aanvalsleider van de Amsterdammers, die blij was dat het doelpunt tegen FC Groningen wél op zijn naam kwam. "Deze goal pakken ze me niet meer af", lachte hij. "Tegen Apoel scoorde ik, maar bleek de teen van Joël Veltman buitenspel te staan. Dan die treffer tegen Heerenveen via de rug van Dusan Tadic, en afgelopen woensdag kopte ik naar de verre hoek, maar raakte David Neres de bal nog aan."