Mond vol tanden na Ajax-FC Groningen: 'Ik vind het onacceptabel'

Mond vol tanden na Ajax-FC Groningen: 'Ik vind het onacceptabel'

30-09-2019 09:10
168

Django Warmerdam, waarschijnlijk de meest besproken Eredivisie-speler van speelronde acht, kan amper geloven wat hem zaterdagavond tijdens Ajax-FC Groningen (2-0) is overkomen. Scheidsrechter Björn Kuipers gaf Warmerdam een tweede gele kaart vanwege tijdrekken. 

Met een mond vol tanden stond de vleugelverdediger Dagblad van het Noorden na afloop te woord. "Ik heb dit zelf nog nooit meegemaakt. (...) Ik heb überhaupt nog nooit een rode kaart gekregen. Als je dan een keer aan de beurt bent, komt het wel heel vreemd over dat je op deze manier van het veld wordt gestuurd. Voor mijn gevoel had ik de bal helemaal niet lang vast."

Warmerdam zou meerdere keren zijn gewaarschuwd, zelfs nog door grensrechter Sander van Roekel, vlak voordat Kuipers een tweede gele kaart trok om de linkspoot te lang deed over een ingooi. Dat is volgens Warmerdam zelf niet zo. 

"Ik ben niet persoonlijk gewaarschuwd. Er werd alleen gezegd dat ik iets te ver naar voren stond. Ik vind het vooral onacceptabel dat hij hem precies geeft aan degene die al geel heeft. Dan had de scheidsrechter die kaart denk ik ook wel eerder kunnen trekken."

"Hij wilde, naar ik aanneem een statement maken. Ik vind het een onterechte beslissing dat ik hem krijg. Ik denk niet dat de bal langer uit het spel was dan bij andere spelhervattingen. Ik vraag me ook af of de scheidsrechter hem had gegeven als de situatie andersom was geweest."