Numan: Ik werd afgemaakt. You fucking bastard, riepen ze in de kleedkamer

Numan: "Ik werd afgemaakt. You fucking bastard, riepen ze in de kleedkamer"

30-09-2019 10:27
29

Tijdens één van zijn eerste dagen als speler van Glasgow Rangers beging Arthur Numan een gigantische blunder. "Ik maakte de grootste fout van mijn leven bij mijn eerste persconferentie", blikt de Nederlandse ex-prof in gesprek met magazine Staantribune terug. 

In 1998 maakte Numan de overstap van PSV naar Rangers. Zijn start in Glasgow zal hij nooit vergeten. "Je moet je voorstellen, hè. Ik kom het stadion van Rangers binnen en denk: er zitten een paar verslaggevertjes. Nou, die deuren gaan open, hele zaal vol. Cameraploegen, journalisten. Ik leek wel een filmster", vertelt Numan. 

Daarna volgden een paar interviews. "Vroegen ze wat mijn favoriete liedje was. Dus ik zeg: Gerry & The Pacemakers, You'll Never Walk Alone. Ik wist niet… Nou jij weet het wel, hè?", doelt de oud-international op het feit dat YNWA juist hét nummer is van aartsrivaal Celtic. 

"De volgende dag over twee pagina's: Numans favourite song: You’ll Never Walk Alone. Ik werd afgemaakt. You fucking bastard, riepen ze in de kleedkamer. Ja, dat heeft me nog lang achtervolgd. Voor de uitwedstrijd tegen Celtic begonnen ze er weer over: waag het niet om mee te zingen als we het veld oplopen, haha."