'Ik werd gek van Louis van Gaal, ik werd helemaal zenuwachtig van hem'

'Ik werd gek van Louis van Gaal, ik werd helemaal zenuwachtig van hem'

Gepubliceerd: maandag 30 september 2019 om 11:26ma 30-09-2019 om 11:26

Theo Janssen 'kreeg de kriebels' van Louis van Gaal en daarom besloot hij in 2001, in aanloop naar het WK O20 in Argentinië, zijn koffers te pakken en te vertrekken. Janssen vertelde dat zondagavond tijdens Studio Voetbal. 

"Van Gaal was trainer van het Nederlands elftal en hij had zoiets van: ik ben bondscoach, ik ga het WK O20 doen", blikte Janssen terug op zijn periode als jeugdinternational. 

"Je hebt dan een voorbereiding van drie, vier weken in Hoenderloo. Daarna ga je naar Argentinië, daar ben je ook nog eens vier weken. Na drie weken had ik zoiets van: pffff. Gaat-ie weer, weer een bespreking. Gaat-ie dit doen, gaat-ie dat doen. Ik werd er helemaal gek van, ik werd er helemaal zenuwachtig van. Ik had er echt geen zin in."

Tussen Janssen en Van Gaal werkte het simpelweg niet. "Soms heb je dat met trainers: als je ze heel lang om je heen hebt, dan krijg je daar kriebels van."

Rafael van der Vaart was getuige van de exit van zijn teamgenoot. "Hij zei: ik ben liever met mijn vrienden. Ik zal het nooit vergeten. Wij zeiden: dan ga je toch lekker daar naartoe? Toen zei Theo: prima. Hij heeft z'n spullen gepakt, ik heb hem nooit meer gezien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws