'AZ-Manchester United is een totaal ongelijke strijd: AZ is veel beter!'

'AZ-Manchester United is een totaal ongelijke strijd: AZ is veel beter!'

30-09-2019 17:14 Laatste update: 17:57
114

NOS-commentator Jeroen Grueter is ervan overtuigd: AZ is donderdagavond de favoriet tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United. De kersverse FIFA20-stem is diep onder de indruk van het voetbal dat de Alkmaarders dit seizoen laten zien.

Collega Arman Avsaroglu brengt de ontmoeting van donderdagavond ter sprake in de NOS Voetbalpodcast en spreekt van een 'ongelijke strijd'. "Dat is een totaal ongelijke strijd: AZ is veel beter!", lacht Grueter. De commentator heeft blind vertrouwen in Arne Slot en zijn ploeg. "Dat is een 1-tje, hoor. Absoluut."

"Heb je Manchester United wel eens zijn voetballen de laatste jaren? Brandhout", vervolgt Grueter, die wijst op de recente Europese geschiedenis van AZ. "Standhouden met tien man in Belgrado bijvoorbeeld, héél knap. Die felle, beladen wedstrijden tegen Royal Antwerp FC. Ze konden misschien niet mee in de strijd, maar wel door de strijd te ontlopen en het met voetbal te doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze die wedstrijd gaan winnen."

AZ en Manchester United trappen donderdag om 18.55 uur af in speelstad Den Haag. The Mancunians begonnen hun Europese campagne met een thuiszege op FK Astana, AZ sleepte een 2-2 uit het vuur tegen Partizan Belgrado.