Kuipers krijgt ervan langs: 'Wat is er met hem aan de hand joh? Dat hautaine...'

Kuipers krijgt ervan langs: 'Wat is er met hem aan de hand joh? Dat hautaine...'

Gepubliceerd: maandag 30 september 2019 om 19:25ma 30-09-2019 om 19:25

Joop Gall heeft zich mateloos gestoord aan Björn Kuipers, die zaterdagavond zijn stempel drukte op Ajax-FC Groningen. De leidsman gaf Django Warmerdam bij een 0-0 stand zijn tweede gele kaart wegens tijdrekken, waarna FC Groningen alsnog met 2-0 verloor.

De oud-trainer van onder meer SC Veendam en FC Emmen schoof maandag aan in de Podcast Sport Noord van het Dagblad van het Noorden en trok fel van leer tegen Kuipers. "Ik heb het wel eens eerder afgevraagd: wat is er met die Kuipers aan de hand, joh? Dat hautaine... En dan denk ik: jongen, je moet gewoon je werk doen en niet denken dat je op een voetstuk geplaatst moet worden, omdat je ooit de finale van de Champions League hebt gefloten. En nu gaat hij ook nog populair doen met die tweede gele kaart, terwijl hij toch moet weten wat de consequenties daarvan waren."

Gall vond het van weinig dapperheid getuigen dat hij een speler van FC Groningen - in dit geval Warmerdam - wegstuurde als maatregel tegen het tijdrekken. "Als je een grote kerel bent, sprint je naar Danny Buijs toe en zeg je pontificaal, zodat het publiek het ook kan zien: ik doe er één, twee, drie minuten bij met dat gezeik."

Poll

Is Kuipers de beste scheidsrechter van Nederland?

(4050 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws