Bosz in Duitsland gevraagd naar De Ligt: 'Bij Ajax was hij al een topspeler'

Bosz in Duitsland gevraagd naar De Ligt: 'Bij Ajax was hij al een topspeler'

30-09-2019 20:12
8

Peter Bosz kijkt uit naar het weerzien met Matthijs de Ligt, die dinsdag met Juventus aantreedt tegen Bayer Leverkusen in de Champions League. Onder Bosz maakte De Ligt op zestienjarige leeftijd zijn debuut voor Ajax.

Basisspeler was De Ligt onder Bosz niet altijd. De 55-jarige Apeldoorner koos voor een centrum met Davinson Sánchez en Nick Viergever. Door de blessure van laatstgenoemde kwam De Ligt het grootste gedeelte van de tweede seizoenshelft in actie én speelde hij de Europa League-finale.

Bosz had al snel door dat De Ligt een speciaal talent was. Hij kreeg hem mee op trainingskamp en besloot daarna om hem bij het eerste elftal te houden. "Hij speelde voor mij toen hij zeventien was. Toen was hij al een topspeler. Zo'n talent zie je niet heel vaak", zo wordt Bosz maandag op de persconferentie geciteerd door Duitse media. "Vanaf dat moment is hij alleen maar meer gaan groeien. Het verbaast me niet dat hij nu al zo'n grote naam is in de voetbalwereld."

De verdedigers van Leverkusen krijgen de taak om onder meer Cristiano Ronaldo af te stoppen. "Ronaldo onschadelijk maken is erg moeilijk. Hij is een absolute topspeler. Maar er zijn nog veel meer gevaarlijke spelers", zegt Bosz.