Garcia de la Vega: 'Vroeg in Engels politie te bellen, hij zei: No hablo Espanol'

Garcia de la Vega: 'Vroeg in Engels politie te bellen, hij zei: No hablo Espanol'

01-10-2019 06:56
110

Mauricio Garcia de la Vega vermoedt dat de massale ziekmelding van het personeel van Roda JC en de actie om hem uit het stadion te verwijderen onderdeel zijn van 'een complot'. De beoogde eigenaar slaat in gesprek met De Telegraaf hard terug.

Garcia de la Vega roept het kantoorpersoneel op om 'samen de schouders eronder te zetten en geen strijd te voeren binnen de club'. De Mexicaan is minder mild voor het beveiligingsbedrijf dat vrijdag niet ingreep toen boze fans hem het Parkstad Limburg Stadion uitzetten. "Ik heb onze clubadvocaat opdracht gegeven om onze veiligheidsmanager te ontslaan en het contract op te zeggen met het beveiligingsbedrijf dat werkzaam is in het stadion."

De zakenman is onthutst. "Het was heel beledigend. Ik vroeg een veiligheidsbeambte toen ik het stadion uit werd geduwd in het Engels of hij de politie wilde bellen. En die man antwoordde met No hablo Espanol", aldus Garcia de la Vega. "Ik vond het ook heel vreemd dat niemand van de beveiliging de tegen mij gerichte spandoeken wilde weghalen. Daarover ben ik heel ontevreden."

Garcia de la Vega koestert geen wrok jegens de Roda-fans, die 'hiervoor zijn gebruikt', volgens hem. "Ik zal er dan ook bij de KNVB voor pleiten dat de supporters die hierbij betrokken zijn geweest niet worden gestraft. Roda is hun leven. Maar ik denk dat deze actie een doelbewuste poging is om mij onder druk te zetten. Iemand van binnen de club zit daarachter."