Valencia-verdediger wil revanche op Ajax: 'Een speciale wedstrijd voor mij'

Valencia-verdediger wil revanche op Ajax: 'Een speciale wedstrijd voor mij'

Mouctar Diakhaby is woensdagavond in de Champions League-wedstrijd van Valencia tegen Ajax uit op revanche. De 22-jarige verdediger werd twee jaar geleden met Olympique Lyon door de Amsterdammers uitgeschakeld in de halve finale van de Europa League.

Diakhaby was destijds in zowel de thuis- als uitwedstrijd basisspeler. Volgens de Fransman 'is hij uit op revanche', zeker omdat Ajax O19 hem ook al eens de baas was in de knock-outfase van de UEFA Youth League. "Ik wil winnen van Ajax. Het is voor mij een speciale wedstrijd, omdat ze mij twee keer hebben uitgeschakeld met Olympique Lyon."

De mandekker maakte in 2018 de overstap naar Valencia. Hij voorspelt opnieuw een zware klus om de Amsterdammers te verslaan. "Ze hebben een goed team en zijn erg sterk aan de bal, maar wij moeten winnen", stelt hij op de clubsite. Daarvoor zal Los Che van goeden huize moeten komen. "Ze hebben enorm veel potentieel. Dat lieten ze vorig seizoen zien tegen Real Madrid en Juventus."

Diakhaby is ook beducht voor de standaardsituaties en voorzetten van Ajax. "Tegen Lille scoorden ze twee keer op die manier. We zullen heel geconcentreerd moeten spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s