Ronaldo bouwt alvast aan leven na voetbalcarrière: 'Ik ben niet gek'

Ronaldo bouwt alvast aan leven na voetbalcarrière: 'Ik ben niet gek'

01-10-2019 15:23
46

Cristiano Ronaldo weet dat er ooit een einde komt aan zijn voetbalcarrière en kijkt dus al met een schuin oog naar het leven na het voetbal. De Portugees werkt aan de transformatie van Cristiano de voetballer naar Cristiano de zakenman, geeft hij aan in een uitgebreid interview met SPORTbible.

"Ik ben niet gek. De laatste jaren geniet ik van het proces om het leven na voetbal voor me te zien. Wie weet wat er de komende twee jaar zal gebeuren", spreekt Ronaldo. De Portugees wil voorbeelden nemen aan sporters als Tiger Woods, LeBron James en Roger Federer. Atleten die zichzelf onsterfelijk hebben gemaakt in hun sport, maar daarnaast ook buiten het veld zichzelf op een zakelijke manier hebben geprofileerd.

Ondanks de aandacht voor zijn leven na het voetbal is de 34-jarige aanvaller nog altijd niet klaar met het spelletje. "Ik houd nog steeds van voetbal. Ik houd ervan om de fans en de mensen die van Cristiano houden, te entertainen. Leeftijd speelt hierbij geen rol. Het gaat allemaal om de mentaliteit." Ronaldo licht verder toe. "Ik ben niet geobsedeerd door training. Ik ben geobsedeerd door succes. Dat is iets heel anders."

Ronaldo heeft door de jaren heen geleerd dat niet alles hem zomaar komt aanwaaien. "Het heeft me jaren van hard, gepassioneerd werken gekost om te bereiken wat ik heb gedaan. Buiten het voetbal, in de zakenwereld, ben ik nog lang niet op dat niveau. Ook daarin wil ik de nummer één zijn. Ik haat het om tweede of derde te zijn."