'Bosz luisterde als een jong kind naar Johan Cruijff, zo bijzonder om te zien'

'Bosz luisterde als een jong kind naar Johan Cruijff, zo bijzonder om te zien'

Gepubliceerd: dinsdag 1 oktober 2019 om 22:28di 01-10-2019 om 22:28

Vitesse-aanwinst Eli Dasa wist niet wat hij meemaakte toen Johan Cruijff zich in 2016 bij zijn club Maccabi Tel Aviv meldde. De inmiddels 26-jarige rechtsback sprak met El Salvador, toen die kwam kijken bij de club waar zoon Jordi de technische leiding op zich had genomen.

Peter Bosz was destijds de trainer in Tel Aviv, herinnert Dasa zich nog. "Toen Peter en meneer Cruijff daar samen op een bankje zaten te praten, dat was zo bijzonder. Bosz luisterde als een jong kind. Ongelooflijk om dat te zien", vertelt hij aan Omroep Gelderland. Dasa sprak ook met Cruijff zelf en wist nauwelijks wat hem overkwam. "Hij was ontzettend vriendelijk. Eén van de meest bijzondere momenten in mijn loopbaan. Het was een droom die gewoon niet te beschrijven is."

De 21-voudig international van Israël is onlangs begonnen aan zijn eerste voetbalavontuur buiten zijn geboorteland. Het leven in Arnhem bevalt hem tot nu toe prima, in de wetenschap dat het momenteel thuis in Tel Aviv veertig graden Celsius is. "Dat is veel te heet voor mij. Deze temperaturen liggen mij beter", aldus de vleugelverdediger. "Er is in Tel Aviv ook altijd stress in het verkeer en iedereen lijkt er onder druk te staan. Hier bij jullie is het rustig, voel ik vrijheid."

Dasa maakte zondag tegen RKC Waalwijk zijn Eredivisie-debuut en mag zaterdag tegen FC Utrecht hoogstwaarschijnlijk aan de aftrap staan. Concurrent Julian Lelieveld kreeg een rode kaart in Waalwijk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws