Cillessen: 'In Nederland kan Ajax vrij voetballen, Europees zijn ze volwassener'

Cillessen: 'In Nederland kan Ajax vrij voetballen, Europees zijn ze volwassener'

Gepubliceerd: dinsdag 1 oktober 2019 om 23:59di 01-10-2019 om 23:59

Jasper Cillessen kijkt al wekenlang reikhalzend uit naar de clash tussen Valencia en zijn oude club Ajax. De inmiddels dertigjarige sluitpost is alweer drie jaar weg uit Amsterdam, maar volgt de verrichtingen van Ajax nog steeds op de voet.

Vorig seizoen stond Cillessen nog onder contract bij FC Barcelona en genoot hij van het Champions League-seizoen van de Amsterdammers. "Ik zat iedere avond voor de televisie als wij niet speelden met FC Barcelona. Zaterdag zat ik thuis voor de buis de wedstrijd tegen FC Groningen te kijken", laat hij weten aan Ajax TV. "Dat maakt het wel heel dubbel. Normaal kijk je als fan, nu kijk je als tegenstander."

De in Groesbeek opgegroeide sluitpost liet eerder op de dinsdag al weten beducht te zijn voor de aanvallende kwaliteiten van Ajax. "In de competitie kunnen ze wat vrijer voetballen. In de Champions League zijn ze wat slimmer, wat volwassener. Je kunt ze een beetje vergelijken met FC Barcelona", vult hij aan.

Valencia en Ajax treffen elkaar woensdag om 21.00 uur in Estadio Mestalla. De winnaar van de clash grijpt de koppositie in Groep H.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat wordt de uitslag bij Valencia-Ajax?

(12474 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws