Van de Beek spreekt zich uit: 'Ik wil niet in de winterstop vertrekken bij Ajax'

Van de Beek spreekt zich uit: 'Ik wil niet in de winterstop vertrekken bij Ajax'

02-10-2019 09:32
74

Donny van de Beek vertrekt in de winterse transferperiode hoe dan ook niet bij Ajax. De middenvelder wil zich een seizoen lang kunnen richten op voetballen bij de Amsterdammers en kijkt over een jaar wel weer hoe de zaken er dan voor staan.

Het lijkt Van de Beek niet prettig om een club halverwege een seizoen de rug toe te keren. "Ik wil niet in de winterstop vertrekken", verklaart hij tegenover Voetbal International. "Ik speel het hele seizoen hier, ik maak dit jaar bij Ajax af. Dat geeft mij duidelijkheid en rust. Wat er daarna gebeurt zie ik wel. Ik vind het nu niks om in de winterstop van club te switchen: je strijd met een team ergens voor en dan ga je halverwege naar een andere club."

Wedden

Meer odds

De afgelopen transferperiode, waarin de middenvelder in verband werd gebracht met Real Madrid, viel hem zwaar. "Ik ben heel blij dat er nu duidelijkheid is en dat ik dit seizoen bij Ajax speel. Anderen confronteren je er steeds mee en het doet toch iets met je, want ik ben nog steeds jong. Zelfs ook als je wat ouder bent blijven dit soort dingen moeilijk, want je bent toch een mens. Goed dat het voorbij is, dat ik me op Ajax kan richten en er een dikke streep onder kan."