Thomas maakt kans op PSV-debuut in Noorwegen, Afellay blijft in Eindhoven achter

Thomas maakt kans op PSV-debuut in Noorwegen, Afellay blijft in Eindhoven achter

02-10-2019 09:56
71

Ryan Thomas reist woensdag met PSV mee naar Noorwegen, waar donderdagavond het Europa League-treffen met Rosenborg op het programma staat. Dat valt te lezen op de website van de Brabanders. De Nieuw-Zeelander zou zijn debuut kunnen maken voor de Eindhovenaren.

Thomas zat tijdens de afgelopen drie competitiewedstrijden van PSV steeds bij de selectie, maar mocht nog niet invallen van trainer Mark van Bommel. Als de middenvelder in het veld komt zouden dat de eerste officiële minuten zijn die Thomas voor PSV maakt sinds zijn komst in de zomer van 2018. De van PEC Zwolle overgekomen Nieuw-Zeelander raakte al snel zwaar geblesseerd.

Bij de selectie van PSV is geen plek voor Ibrahim Afellay, die volgens Van Bommel 'op de goede weg zou zijn'. De aanvoerder van de Eindhovenaren blijft achter en werkt verder aan zijn herstel. Ook Toni Lato, de van Valencia gehuurde linksback, is er niet bij. Kostas Mitroglou, die de afgelopen tijd uit de roulatie was met een blesure, reist wel mee richting Trondheim. 

De volledige PSV-selectie: Jeroen Zoet, Robbin Ruiter, Lars Unnerstall, Mike van de Meulenhof, Nick Viergever, Denzel Dumfries, Kostas Mitroglou, Bruma, Ritsu Doan, Pablo Rosario, Erick Gutierrez, Steven Bergwijn, Olivier Boscagli, Jorrit Hendrix, Timo Baumgartl, Daniel Schwaab, Donyell Malen, Cody Gakpo, Michal Sadílek, Jordan Teze, Mohamed Ihattaren en Ryan Thomas.