'De bal raakte het net en het stadion ontplofte, daarna niet meer meegemaakt'

'De bal raakte het net en het stadion ontplofte, daarna niet meer meegemaakt'

Gepubliceerd: woensdag 2 oktober 2019 om 10:08wo 02-10-2019 om 10:08

Laatste update: woensdag 2 oktober 2019 om 12:51wo 02-10-2019 om 12:51

Cyriel Dessers denkt nog altijd met weemoed terug aan zijn periode bij NAC Breda. De Belgische spits, momenteel onder contract bij Heracles Almelo, zorgde er in 2017 eigenhandig voor dat de Brabanders ten koste van NEC naar de Eredivisie promoveerden.

Beide ploegen staan aanstaande vrijdag weer tegenover elkaar, maar dan in de Keuken Kampioen Divisie. De vorige editie is er één die Dessers nooit zal vergeten. "In een flits gebeurde het", probeert de Belg bij BN/De Stem uit te leggen hoe hij zijn goal maakte in het thuisduel met de Nijmegenaren (1-0). "Het gaat allemaal zo snel, dat ik van die goal zelf niet eens veel meer weet. Maar ik herinner me nog dat het even heel stil werd. Daarna raakte de bal het net en ontplofte het stadion. Zoiets heb ik daarna nooit meer meegemaakt."

NAC mocht van geluk spreken dat het de heenwedstrijd winnend afsloot, maar de return in Nijmegen werd mede dankzij drie goals van Dessers een eenvoudige wedstrijd (1-4). De basis voor die wedstrijd werd drie dagen eerder in de kleedkamer na de wedstrijd gelegd. "Iedereen was ontzettend blij, maar kreeg plots ook een bepaalde vorm van vastberadenheid over zich heen. 'Kijk eens wat we voor deze mensen kunnen betekenen', zeiden we tegen elkaar. We hadden ons ergens in vastgebeten en gingen het niet meer loslaten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws