Sinkgraven als middenvelder tegen Juventus: 'Wist dat ik hem daar kon inbrengen'

Sinkgraven als middenvelder tegen Juventus: 'Wist dat ik hem daar kon inbrengen'

Gepubliceerd: woensdag 2 oktober 2019 om 12:12wo 02-10-2019 om 12:12

Daley Sinkgraven maakte tijdens de wedstrijd tegen Juventus voor de tweede keer minuten voor Bayer Leverkusen in een officiële wedstrijd. Hij kwam als middenvelder binnen de lijnen, maar Bosz ziet hem nog steeds als back.

"Het bevalt me nog altijd goed hier", vertelt een tevreden Sinkgraven tegen Voetbal International. "Speelminuten zijn gewoon hartstikke belangrijk, want er is toch een groot verschil tussen een training of een wedstrijd. Dat merkte ik ook afgelopen weekend, toen ik op een gegeven moment kramp kreeg." Sinkgraven speelde tijdens de Bundesliga-wedstrijd tegen FC Augsburg ongeveer 70 minuten mee. Hij begon in de basis.

Tegen Juventus kwam de Nederlander als invaller binnen de lijnen voor ploeggenoot Charles Aránguiz. Hij speelde daardoor op het middenveld en niet op de backpositie, waarvoor Bosz hem oorspronkelijk naar Leverkusen haalde. "Ik zie Daley nog altijd als linkervleugelverdediger", begint Bosz als hem naar de positie van Sinkgraven gevraagd wordt. "Ons middenveld had veel moeite richting het eind van de wedstrijd. Bij Ajax speelde Daley ook regelmatig als middenvelder, dus ik wist dat ik hem daar kon inbrengen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws