Van der Vaart ziet zelfoverschatting: 'Moeten hun mond houden en hard werken'

Van der Vaart ziet zelfoverschatting: 'Moeten hun mond houden en hard werken'

02-10-2019 19:22 Laatste update: 19:27
18

Rafael van der Vaart kraakt Tottenham Hotspur na de afgang tegen Bayern München in de Champions League dinsdagavond. De oud-international van Oranje plaatst onder meer vraagtekens bij de instelling van de spelers.

Het is crisis bij Spurs na de 2-7 nederlaag op eigen veld. "Ze denken dat ze beter zijn dan ze zijn", luidt de conclusie van Van der Vaart in gesprek met de BBC. "Je moet heel erg trots zijn dat je voor Tottenham mag spelen, een fantastische club. Als je dan zo speelt als dinsdag, dan denk ik dat iedereen zijn mond moet houden en hard moet werken."

Van der Vaart, die zelf twee seizoenen voor de Londenaren uitkwam, denkt wel dat de ploeg het tij kan keren. "Ze moeten een hoger niveau halen. De kwaliteit is er wel", aldus de voormalig spelmaker. "Dit is een grote club. Je moet heel dankbaar zijn dat je op dat veld mag staan", benadrukt hij.

Pochettino
Naast de flater tegen Bayern, staat Spurs ook al tien punten achter op koploper Liverpool in de Premier League en het bescheiden Colchester United was te sterk in de League Cup. Manager Mauricio Pochettino roept op tot eenheid. "We moeten in onszelf blijven geloven", zegt de Argentijn, die steeds meer onder vuur komt te liggen, tegen BT Sport.

Pochettino denkt bovendien dat zijn ploeg pech had tegen de Bundesliga-kampioen. "We domineerden de eerste dertig minuten. De tegentreffer op slag van rust was ongelukkig en daarna waren zij heel klinisch. Na de 2-4 hadden we ook nog kansen op de aansluitingstreffer. Het is een pijnlijk resultaat. Dit is moeilijk te accepteren."