'Mister Europe' Depay: Nederlander heeft groot aandeel in Europese prestaties Lyon

'Mister Europe' Depay: Nederlander heeft groot aandeel in Europese prestaties Lyon

Gepubliceerd: donderdag 3 oktober 2019 om 08:50do 03-10-2019 om 08:50

Laatste update: donderdag 3 oktober 2019 om 09:09do 03-10-2019 om 09:09

Memphis Depay was de grote uitblinker bij Olympique Lyon op bezoek bij RB Leipzig. De Nederlander maakte na ongeveer tien minuten spelen de 0-1 en was een constante plaag voor de defensie van de Duitsers.

Zo zag ook het Franse l’Equipe. De krant geeft aan dat Depay de belangrijkste aanvallende troef is in Europa voor coach Sylvinho. Met zijn doelpunt tegen Leipzig opende hij de score voor Lyon. 'Memphis Depay, Mister Europe van Olympique Lyon', viel er na afloop te lezen.

Het moet gezegd worden dat de statistieken voor hem spreken: bij de laatste zeven doelpunten van Lyon in de Champions League was Depay direct betrokken bij vijf daarvan (twee doelpunten, drie assists). Zo maakte hij tijdens de eerste wedstrijd in de Champions League tegen Zenit St. Petersburg de gelijkmaker vanaf de strafschopstip en ook vorig seizoen had de Nederlander een belangrijk aandeel in de Europese prestaties van Lyon. Woensdagavond maakte hij niet alleen een treffer, maar was bij bij het doelpunt van Martin Terrier belangrijk met een goede schijnbeweging. 

Lyon is nog ongeslagen in de Champions League dit seizoen. De eerste wedstrijd werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Zenit en woensdagavond was er dus de knappe 0-2 overwinning op bezoek bij RB Leipzig. Op woensdag 23 oktober staat het uitduel met Benfica op het programma. In het Stade de Luz wordt er om 21:00 uur afgetrapt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws