'PEC toonde meteen interesse, nadat er bij Ajax voor mij geen plek meer was'

'PEC toonde meteen interesse, nadat er bij Ajax voor mij geen plek meer was'

03-10-2019 14:22
8

Dennis Johnsen is klaar voor een meer belangrijke rol bij PEC Zwolle. In de eerste weken van het seizoen miste hij nog geen wedstrijd, maar het rendement van de aanvaller moet naar eigen zeggen omhoog.

In acht wedstrijd was Johnsen (21) goed voor één doelpunt. "Ik wil een belangrijke speler zijn voor het team en bewijzen dat ik op dit niveau thuishoor", vertelt hij op de PEC-site. "Ik hoop meer rendement te hebben dan in de afgelopen seizoenen. Daar zijn we hard voor aan het werk en hopelijk gaat dat er snel uitkomen. Uiteindelijk wil ik trots kunnen terugkijken op mijn tijd bij PEC Zwolle."

Johnsen speelt sinds dit seizoen bij PEC, dat hem huurt van Ajax. In Amsterdam had hij geen perspectief meer. "PEC Zwolle toonde al meteen interesse nadat ik hoorde dat er bij Ajax voor mij geen plek meer was. Er was belangstelling van meerdere clubs, maar ik had meteen een goed gevoel bij een overstap naar Zwolle.

Trainer John Stegeman wilde mij ook heel graag hebben en daar sprak voor mij vertrouwen uit. Daarna is het snel rondgekomen."
Zaterdag neemt Johnsen het op tegen sc Heerenveen, waar hij twee seizoenen in de jeugdopleiding speelde. "Het is wel een beetje een speciale wedstrijd voor mij. Mijn tijd in Friesland was toch mijn eerste periode in Nederland. Het zal leuk zijn om de mensen daar weer te zien. Ik heb er nog veel vrienden."