De Mos lyrisch: 'In mijn ogen de beste Ajax-aankoop ooit van Overmars'

De Mos lyrisch: 'In mijn ogen de beste Ajax-aankoop ooit van Overmars'

03-10-2019 14:36
55

Dusan Tadic is de beste aankoop ooit van Marc Overmars. Dat stelt Aad de Mos. De oud-trainer ziet dat de aanvoerder van Ajax ook belangrijk is als hij níet goed speelt.

"Als je niet je allerbeste wedstrijd speelt, maar toch zó belangrijk bent, zegt dat alles over je rendement", analyseert De Mos tegenover De Telegraaf. Hij beloont Tadic met een 8. "Dusan Tadic is in mijn ogen de beste aankoop ooit van Marc Overmars, omdat hij in het veld een ongelooflijke feeling heeft met Ziyech en vooral Van de Beek."

Ook Joël Veltman kan De Mos bekoren. "Misschien wel de grootste verrassing van dit seizoen. Joël Veltman speelde ongelooflijk degelijk. Hij kwam weleens in de problemen, maar dat is tegen Gonçalo Guedes geen schande, want dat overkomt de topverdedigers in Spanje ook. Joël lost dat soort situaties dan op de Ronald Koeman-manier op: met een kleine, slimme overtreding."

De combinatie Veltman-Daley Blind werkt goed, ziet hij. "Daley Blind had een aantal zware dagen achter de rug door de geboorte van zijn zoon. Als je bij de bevalling bent en de ploeg achterna moet reizen, dan kost dat slaap en energie. Met zijn inspeelpass en routine is Daley belangrijk voor de ploeg. Het is een voordeel dat hij kan lezen en schrijven met Veltman. Daar had hij veel steun aan. Normaal is dat andersom."