Juve-icoon Marchisio stopt na jaartje Zenit: 'Ik was mijn belofte aan het breken'

Juve-icoon Marchisio stopt na jaartje Zenit: 'Ik was mijn belofte aan het breken'

Gepubliceerd: donderdag 3 oktober 2019 om 15:35do 03-10-2019 om 15:35

Claudio Marchisio heeft per direct een punt achter zijn voetbalcarrière gezet. De 33-jarige Italiaan nam vorig seizoen afscheid van 'zijn' Juventus en speelde nog een jaar bij Zenit Sint-Petersburg, maar zat sinds afgelopen zomer zonder club.

Marchisio heeft het nieuws donderdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen. De 55-voudig Italiaans international kon zich naar eigen zeggen niet meer houden aan de belofte die hij als jonge jongen aan zichzelf deed. 'Toen ik nog droomde van een carrière als voetballer, nam ik me voor om altijd met dezelfde passie het veld op te gaan. Mijn hart vertelde me dat ik die belofte aan het breken was. Daarom is het nu tijd om te stoppen', verklaart hij.

De (inmiddels ex-)middenvelder maakte tijdens het seizoen 2006/2007 zijn debuut voor La Vecchia Signora, die toen naar de Serie B was teruggezet. Na één seizoen op huurbasis bij Empoli speelde Marchisio vervolgens tien jaar in het eerste elftal van Juventus. In augustus 2018 besloten beide partijen om zijn contract te ontbinden. Afgelopen seizoen kwam hij tot vijftien officiële wedstrijden namens Zenit. Na de Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe van 12 februari kwam hij niet meer in actie vanwege blessureleed.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws