Feyenoord doet weer helemaal mee na thuisoverwinning op FC Porto

03-10-2019 20:50 Laatste update: 21:07
126

Feyenoord heeft zich na de nederlaag tegen Rangers FC uitstekend herpakt en FC Porto voor eigen publiek weten te verslaan in de tweede groepswedstrijd van de Europa League. In een bomvolle Kuip werd er door goals van Jens Toornstra en Rick Karsdorp een knappe 2-0 overwinning geboekt.

Feyenoord stelde zich in de openingsfase vooral afwachtend op en kwam in de eerste tien minuten nauwelijks voorbij de middellijn. Porto loste vervolgens het eerste waarschuwingsschot, daar waar Feyenoord het vooralsnog moest hebben van dreigende momenten.

Dat veranderde na ruim twintig minuten. De Rotterdammers kwamen wat meer los en kregen via Ridgeciano Haps en Steven Berghuis kansen. Haps schoot uit een corner over en Berghuis stuitte op een verdediger van Porto. Ook Sam Larsson kon een keer uithalen. Feyenoord had inmiddels de overhand, maar moest waakzaam blijven voor Porto, dat het vooral via de counter probeerde.

Gelukkige tweede helft Feyenoord
Feyenoord trok de stijgende lijn van de eerste helft door en kwam ijzersterk uit de kleedkamer. Een schot van Larsson werd eerst nog gekeerd door Porto-doelman Agustín Marchesín. Uiteindelijk wist de Zweed keurig voor te geven op Jens Toornstra, die beheerst afrondde en Feyenoord verdiend op voorsprong zette: 1-0.

De Rotterdamse storm hield aan en Feyenoord had via Toornstra zelfs op 2-0 moeten komen. Even later was het juist Porto dat dreigend werd en meerdere kansen om op 1-1 te komen liet liggen. De Portugezen schoten twee keer voor open doel over en raakten net zovaak de lat. Het zat Feyenoord in de tweede helft niet tegen.

Feyenoord leek te moeten overleven, maar uit het niets viel de allesbeslissende 2-0. Karsdorp zag een groot gat in de Porto-defensie, startte een indrukwekkende solo en zette De Kuip in vuur en vlam.

Na de 1-0 nederlaag bij Rangers werd de opdracht voor Feyenoord om te overwinteren een stuk zwaarder, maar na de zege op Porto doet de ploeg van Jaap Stam weer helemaal mee in Groep G.