Feyenoord op doelsaldo eerste in Groep G, AZ staat op derde plek

03-10-2019 21:25
30

Rangers FC heeft de overwinning op Feyenoord geen goed vervolg weten te geven. In Zwitserland ging de ploeg van Steven Gerrard met 2-1 onderuit tegen Young Boys. De winnende treffer viel pas in blessuretijd.

Young Boys - Rangers 2-1
Het was lang wachten op spektakel in Bern. Young Boys kreeg na ruim een kwartier spelen een grote kans, maar daarna bleef het lang stil. Jean Pierre Nsame van Young Boys was wel een aantal keer dreigend, maar niet ècht gevaarlijk. Young Boys had het overwicht, maar toch kwam Rangers op voorsprong. Een minuut voor de theepauze schoot Alfredo Morelos in de linkerhoek raak.

Vlak na rust stond het alweer gelijk. Nsame gaf voor op Roger Assala, na knullig balverlies van Rangers. Assala schoot van dichtbij raak. Young Boys en Rangers leken een punt over te houden aan de wedstrijd, maar in de derde minuut van de blessuretijd sloeg de Zwitserse club via Christian Fassnacht alsnog hard toe: 2-1.

Alle ploegen in Groep G hebben drie punten. Feyenoord heeft echter het beste doelsaldo en staat eerste.

Astana - Partizan 1-2
Partizan Belgrado heeft na het 2-2 gelijkspel tegen AZ van twee weken geleden de eerste overwinning in de groepsfase te pakken. In Servië werd het 1-2 bij FC Astana, dat nog puntloos is.

Voormalig NAC Breda-speler Umar Sadiq bezorgde Partizan de overwinning. Sadiq scoorde na een half uur, nadat een hoekschop werd weggewerkt. De spits faalde oog-in-oog met doelman Nenad Eric niet. Sadiq leek Partizan na 73 minuten de overwinning te bezorgen met de 0-2, maar bijf minuten voor tijd maakte Astana het door een treffer van Runar Sigurjonsson toch weer spannend. Partizan wist de zege over de streep te trekken.

Manchester United en Partizan gaan met vier punten uit twee duels aan kop in Groep L. AZ heeft twee punten en staat derde.