Bruggink kijkt naar AZ en tipt Oranje: 'Linksbackpositie is een superinteressante'

Bruggink kijkt naar AZ en tipt Oranje: 'Linksbackpositie is een superinteressante'

Gepubliceerd: vrijdag 4 oktober 2019 om 07:36vr 04-10-2019 om 07:36

AZ-back Owen Wijndal is dit seizoen één van de pijlers onder de prestaties van AZ. De pas negentienjarige linksback liep de vorige twee seizoen rond in de Keuken Kampioen Divisie, maar greep afgelopen zomer zijn kans en won de concurrentiestrijd van Thomas Ouwejan, zag ook Arnold Bruggink.

De FOX Sports-analist prees voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd tussen AZ en Manchester Unite de 'geruisloze' ontwikkeling van Wijndal. "Hij is een speler met enorme drive, zijn samenwerking met Oussama Idrissi is uitstekend en het is een jongen die bij Jong Oranje speelt", aldus Bruggink, die niet uitsluit dat de linksback ooit het 'grote' Nederlands elftal haalt. "De linksbackpositie is natuurlijk een superinteressante in Oranje."

Presentator Jan Joost van Gangelen en collega-analist Kenneth Perez werpen tegen dat Daley Blind de komende jaren de vaste linksback van het Nederlands elftal zal zijn. "Terecht", stelt Bruggink. "Maar dat wil niet zeggen dat hij geen interessante speler is. Zelf opgeleid en hij speelt zich toch vrij simpel in het elftal. En ik vind het toch leuk dat Arne Slot daarvoor gekozen heeft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Wijndal ooit de vaste linksback van het Nederlands elftal worden?

(1035 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws