Slutsky baalt in aanloop naar thuisduel: 'Slechtste sinds mijn komst bij Vitesse'

Slutsky baalt in aanloop naar thuisduel: 'Slechtste sinds mijn komst bij Vitesse'

Gepubliceerd: vrijdag 4 oktober 2019 om 15:43vr 04-10-2019 om 15:43

Leonid Slutsky heeft geen goed woord over voor de staat van het veld in het Gelredome. De grasmat bevindt zich aan de vooravond van de ‘zes punten-wedstrijd’ tegen FC Utrecht in een erbarmelijke staat en de trainer spreekt dan ook zijn ongenoegen uit.

"Het is zorgelijk. Vorig seizoen was er geen probleem, dit seizoen wel. Ik ben geen grasdeskundige, dus weet niet wat er aan de hand is. Maar dit is wel het slechtste veld dat in het Gelredome ligt sinds mijn komst", zegt Slutsky tegen Omroep Gelderland. Vitesse geeft aan bezig te zijn met een oplossing van het probleem. Zo is er onder andere extra gras ingezaaid.

Om het gras te laten groeien is er licht en water nodig, maar het naar binnen en buiten rijden van het veld kost Vitesse telkens zo'n 15.000 euro, een flinke kostenpost. Er heerst onduidelijkheid over het ontstaan van het probleem. Vitesse ontkent dat het iets te maken heeft met het aantrekken van een nieuwe grasbeheerder.

Slutsky noemt de ontmoeting met FC Utrecht een 'zespuntenwedstrijd': "AZ zal niet meestrijden, die zullen voor plek drie of hoger gaan. Utrecht is onze directe tegenstander." De Vitesse-trainer spreekt daarom van een verre van ideale situatie. "Beide ploegen zullen er last van hebben, maar het komt de kwaliteit van het spel zeker niet ten goede."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws