'Vergeleken met Onana is Cillessen - met alle respect - een lulletje rozenwater'

'Vergeleken met Onana is Cillessen - met alle respect - een lulletje rozenwater'

04-10-2019 14:30
76

Ronald Waterreus heeft deze week genoten van de prestaties van de Nederlandse clubs in Europa. Ajax was in de Champions League te sterk voor Valencia, waarna PSV, Feyenoord en AZ een dag later goede resultaten boekten in de Europa League.

"Als je Ajax ziet voetballen, dan loopt het water je echt uit de mond", stelt Waterreus in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hakim Ziyech, Dusan Tadic, Donny van de Beek; grandioos. En dan vergeet ik nog André Onana."

"Als je hem toch ziet keepen, zeg. In vergelijking met Onana is Jasper Cillessen - met alle respect - gewoon een lulletje rozenwater", aldus de oud-doelman. "Ze belichamen 'ons' voetbalsucces. Ajax is de norm geworden. En daar trekken de andere Nederlandse clubs zich aan op."

Ook PSV, Feyenoord en AZ bevielen Waterreus. "PSV had in Rosenborg natuurlijk een tegenstander van niks, maar als je ziet hoe gevaarlijk ze zijn wanneer jongens als Malen, Ihattaren, Gakpo of Bergwijn de bal hebben. Dat aanvallend vermogen is een uniek wapen."

"AZ heeft in Stengs, Boadu en Koopmeiners in verschillende linies potentiële toppers in huis. En Feyenoord fascineert me op een heel andere manier. Als je heel eerlijk bent had Porto net zo goed kunnen winnen gisteren." Hij prijst de sfeer in De Kuip. "De magie van dat stadion vind je nergens anders in Nederland, misschien wel nergens anders in Europa."