Manchester United-fans klappen voor AZ: 'Mooi dat De Gea ging tijdrekken'

Manchester United-fans klappen voor AZ: 'Mooi dat De Gea ging tijdrekken'

04-10-2019 14:43
39

AZ werd donderdagavond in Den Haag (0-0) getrakteerd op applaus van de meegereisde Manchester United-supporters. Aanvoerder Ron Vlaar ziet het als een signaal dat zijn ploeg goed bezig is.

"Ik ben trots op hoe we gespeeld hebben, maar je proefde na afloop in de kleedkamer ook wel wat teleurstelling, omdat we deze wedstrijd naar ons toe hadden kunnen en misschien wel moeten trekken", stelt Vlaar in gesprek met NUsport. "Het is ook wel weer een positieve mentale verandering dat we zo denken. We willen doorgroeien."

"Het was mooi dat je soms wat irritatie merkte bij de aanvallers van United als zij druk gingen zetten en wij ons daar simpel onderuit wisten te tikken en dat De Gea in de slotfase tijd ging rekken. Dat verwacht je niet van zo'n grote club. Hun fans stonden ook gewoon voor ons te klappen. Dat doet je goed."

Vlaar heeft een heel positief gevoel over AZ, dat Manchester United onder druk zette met fraai combinatievoetbal. "De laatste keer dat ik het gevoel had dat alles in het team klopte, was in mijn laatste jaar bij Feyenoord en op het WK 2014 met het Nederlands elftal. Het is de kunst om dit een heel seizoen vol te houden. Dat is moeilijk."