Aandeelhouders beslissen over langdurige herbenoeming Van der Sar en Overmars

Aandeelhouders beslissen over langdurige herbenoeming Van der Sar en Overmars

04-10-2019 16:40 Laatste update: 17:01
28

Ajax wil langer door met de directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars. De herbenoeming van de algemeen directeur en de directeur spelersbeleid is één van de agendapunten tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die op vrijdag 15 november gehouden zal worden.

Ajax heeft de agendapunten vrijdagmiddag openbaar gemaakt via de eigen website. Van der Sar kan nog vier jaar blijven, wanneer de aandeelhouders instemmen met het voorstel van de raad van commissarissen, Overmars kan zelfs tot november 2024 verbonden blijven aan de club. De forse bonussen in zijn contract – een retentiebonus van 1,25 miljoen euro over vijf seizoenen plus prestatieafhankelijke bonussen die kunnen oplopen tot bijna één miljoen euro – blijven behouden.

De aandeelhouders van Ajax kunnen ook stemmen over de benoeming van Susan Lenderink. De financieel directrice is al sinds 1 juli in dienst, als opvolgster van Jeroen Slop. Ook de positie van drie van de vijf rvc-leden zal besproken worden: Leo van Wijk kan aanblijven tot 2021, Leen Meijaard en Peter Mensing zelfs twee jaar langer. Danny Blind en Ernst Ligthart liggen nog voor langere tijd vast.