Ajax tegenstander van KNVB-plannen: 'Denken PSV, AZ en FC Utrecht ook zo over'

Ajax tegenstander van KNVB-plannen: 'Denken PSV, AZ en FC Utrecht ook zo over'

Gepubliceerd: vrijdag 4 oktober 2019 om 16:58vr 04-10-2019 om 16:58

Laatste update: vrijdag 4 oktober 2019 om 18:01vr 04-10-2019 om 18:01

Ajax ziet weinig in een aparte competitie voor spelers onder de 21 jaar. De KNVB lanceerde deze week de plannen voor een nieuw op te zetten competitie, maar algemeen directeur Edwin van der Sar laat in felle bewoordingen weten hier niets in te zien.

Volgens Van der Sar hoeft het huidige systeem eenvoudigweg niet aangepast te worden. "De KNVB heeft een jaar of drie geleden het plan Winnaars van Morgen geschreven. Dat is volgens mij door niemand echt serieus genomen", stelt de oud-doelman in Inside Ajax. "Ieder dorp heeft voetbalvelden, vanuit dat dorp ga je op de fiets naar andere dorpjes waar je ook kunt spelen: qua infrastructuur is Nederland fantastisch. En als de KNVB nu ineens allemaal andere vormen wil ontwikkelen..."

De Ajax-directeur vindt dat er aan doorstroom van jeugdspelers absoluut geen gebrek is. "Kijk naar de talenten die ontwikkeld worden door AZ en PSV en wat er bij Feyenoord, Ajax en FC Utrecht doorkomt."

De Amsterdammers zien dan ook liever dat hun Jong-elftal in de Keuken Kampioen Divisie blijft spelen, in plaats van de nieuw op te zetten jeugdcompetitie. "Wij zijn als Ajax absoluut niet voor. Wij denken dat de ontwikkeling van spelers als individu het best geholpen kan worden in de huidige structuur. En daar denken de andere toonaangevende clubs met een Jong-team in de Keuken Kampioen Divisie (PSV, AZ en FC Utrecht, red.) ook zo over."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws