FC Groningen haalt drie keer de trekker over en zet grote stap naar linkerrijtje

FC Groningen haalt drie keer de trekker over en zet grote stap naar linkerrijtje

Gepubliceerd: vrijdag 4 oktober 2019 om 21:53vr 04-10-2019 om 21:53

FC Groningen zet een belangrijke stap richting het linkerrijtje en heeft RKC Waalwijk dieper in het moeras geduwd. In de Euroborg werd er vrijdagavond met 3-0 gewonnen door goals van Mike Te Wierik, Charlison Benschop en Gabriel Gudmundsson

Groningen had in de beginfase alle moeite met RKC, dat via Dylan Vente en Stanley Elbers dicht bij 0-1 was. Sergio Padt was tweemaal de held van De Trots van het Noorden.

RKC kreeg de kansen, maar Groningen scoorde. Uit een standaardsituatie (!) kopte Te Wierik na 28 minuten de 1-0 binnen. Groningen is de laatste Eredivisie-ploeg die dit seizoen uit een standaardsituatie weet te scoren. Tien minuten later werd het 2-0 dankzij een combinatie tussen Deyovaisio Zeefuik en Ramon Pascal Lundqvist. Zeefuik gaf voor op Benschop, die binnentikte.

RKC viel aan het begin van de tweede helft aan, maar kwam er daarna niet meer aan te pas. Echter wist ook Groningen nauwelijks nog gevaarlijk te worden. Het grootste gevaar aan RKC-zijde werd gecreërd door Clint Leemans, die vanaf een meter of twintig naast het doel van Padt schoot. Gudmundsson knalde in de slotfase de 3-0 binnen en besliste daarmee de wedstrijd.

De drie punten brengen Groningen nog niet in het linkerrijtje, maar de achterstand op nummer negen Willem ll is wel nog maar twee punten. RKC blijft hekkensluiter van de Eredivisie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws