Buijs geeft donderspeech aan winnend Groningen: Meer dan terecht

Buijs geeft donderspeech aan winnend Groningen: "Meer dan terecht"

04-10-2019 22:40 Laatste update: 05-10-2019 09:13
48

FC Groningen wint met 3-0 van RKC Waalwijk, maar aanvoerder Mike Te Wierik en Danny Buijs lijken toch niet helemaal tevreden. De spelers van Groningen kregen in de rust een donderspeech, terwijl ze met 2-0 voor stonden.

"We hebben niet goed gespeeld", zegt Te Wierik tegen FOX Sports. "We waren veel te slordig en de organisatie klopte niet. In de rust stonden we met 2-0 voor, maar we kregen een donderspeech van de trainer. Het was meer dan terecht, want het was gewoon slecht. We hebben de wedstrijden best redelijk gespeeld, maar pakten we de punten niet. Dan maar een keer zo."

Buijs legt uit waarom hij niet helemaal tevreden is. "Ik vind dat wij op een bepaalde manier moeten voetballen. Als je ons zag spelen was het gewoon slecht. Binnen twintig minuten moet je gewoon achter staan en toch ga je met een 2-0 voorsprong de rust in."

De trainer wijst naar verdedigers Ko Itakura en Bart van Hintum. "Het linkerblok, Bart en Ko.. Ik vroeg gekscherend of ze met een touw vastzaten aan de tribune. Daar zat dertig meter verschil tussen. Als je zulke gaten laat vallen geef je kansen weg. We hadden geluk dat Padt uitstekend heeft gekeept."

Buijs deelde op de persconferentie maar liefst acht onvoldoendes uit aan zijn spelers.