FC Emmen stunt en haalt Copa-finalist binnen: 'Niet heel driftig verder gezocht'

FC Emmen stunt en haalt Copa-finalist binnen: 'Niet heel driftig verder gezocht'

Gepubliceerd: zaterdag 5 oktober 2019 om 09:31za 05-10-2019 om 09:31

Miguel Araujo zat op 7 juli nog op de bank tijdens de Copa América-finale in het Maracana, maar zal binnenkort samenspelen met Dennis Telgenkamp, Keziah Veendorp en Luciano Slagveer. FC Emmen heeft met het binnenhalen van de 17-voudig Peruviaans international razendsnel ingespeeld op het wegvallen van centrale verdediger Nick Bakker.

Trainer Dick Lukkien deelt dan ook complimenten uit aan de technische beleidsbepalers van FC Emmen. "Ik weet ook dat het niet meevalt om buiten de transferwindow een geschikte optie te vinden", laat hij weten tegenover het Dagblad van het Noorden. Dat Araujo na Michaël Heylen en Keziah Veendorp de derde rechtsbenige centrale verdediger is – en Ferhat Görgülü de enige linksbenige optie blijft – is voor Lukkien geen bezwaar. "De spoeling is qua linksbenige centrale verdedigers heel dun. Maar we hebben eerlijk gezegd ook niet heel driftig verder gezocht. Miguel is een meer dan prima alternatief voor Nick."

FC Emmen won onlangs overtuigend van ADO Den Haag en lijkt de weg omhoog in te hebben gezet. Ook de trainer ziet een stijgende lijn. "Het gaat mij om onze ideeën en automatismen op het veld. We functioneren de laatste weken ook echt als team. We werken hard en komen onze afspraken na", stelt hij. "Als we dat elke week doen, halen we een heel aardig niveau. En als iedereen fit is, wordt het echt mooi."

Lukkien en de zijnen mogen tegen Heracles Almelo proberen om de opmars voort te zetten. De aftrap in Almelo staat gepland voor 18.30 uur.

Poll

Hoe gaat Heracles-FC Emmen eindigen?

(516 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws